lørdag 25. august 2012

Lavkarbo brownies

Er det lørdag, så er det lørdag. 
Og då er det lov å kose seg litt ekstra. 
Med denne browniesen kan du i tillegg ha god samvittighet etterpå.
Eg har tatt utgangspunkt i Lena si oppskrift
men har endra litt etter smak og behag.

3 plater sukkerfri sjokolade 
(eg brukte to mørke og éi lys)
250 gram romtemperert smør 
50 gram Sukrin 
4 ss kakaopulver (gjerne rå) 
4 ss lyst mandelmjøl 
2 ts bakepulver 
5 egg


Ha to plater sjokolade i en bolle og ha dei i mikroen nokre sekund 
til dei blir mjuke og nesten smeltar.

Ha smør i en annen bolle og hell sjokoladen over. 
Ha over sukrin, kakaopulver og mandelmel. 
Miks det sammen med håndmikser e.l. 
Ha deretter i bakepulver og egga før du mikser litt til. 
Hakk den lyse sjokoladeplata i bitar og rør det inn. 
Neste gong skal eg hive oppi litt nøtter òg. ;) 

Dekk ei form (enten rund kakeform eller ei anna ildfast form) med bakepapir. 
Hell røra i forma og sett kaka i ovnen i 200 grader. 
Steik i 20-25 minutt eller lenger om du vil ha den heilt gjennomsteikt.
 Eg synes den er best når den er litt blaut inni. ;)

Ha en finfin lørdagskveld 

torsdag 23. august 2012

Kaffifavoritt


Ha eit par spiseskeier kokosmelk i en kopp. 
Hell over nytrukken kaffi og søtning etter eige ønske, 
vi brukar som regel flytande Stevia
med smakane Vanilla Creme eller English Toffee. 
Bruk deretter en liten melkeskummer (den til 8 kr på Ikea fungerer fint) 
for å få deilig skum på toppen.

lørdag 11. august 2012

Tacoform


500 gram kjøttdeig
10 cm purre
1 stor løk 
1 paprika 
1 boks hakka tomatar
2 stk kvitløksfedd 
1 boks Créme Fraiche
200 gram Philadelphiaost
Riven ost

♥ Brun kjøttdeig og ha i løk, purre, kvitløk, paprika, 
tacokrydder og hakka tomatar. La det surre nokre minutt. 
♥ Rør sammen Créme Fraiche og Philadelphiaost 
og ha den i ei ildfast form. 
♥ Hell kjøttdeigrøra over osteblandinga og strø over riven ost.
♥ Gratinerast i ovnen på 200 grader 
i 15-20 minutt til osten er gyllen.  

Serverast med guacamole og en god salat. 

onsdag 1. august 2012

Verdens beste lavkarbo ostekake

Dette er lavkarboversjonen av verdens beste ostekake. 
Kan nesten ikkje kjenne forskjell fra originalen. ;)

Ostekaka består av tre lag. 
Nøtte- og mandelbunn, ostekrem og gelélokk på toppen. 

Nøtte-og mandelbunn
150 gram cashewnøtter og 150 gram mandler finhakkast. 
Bland i 100 gram smelta meierismør og ha det i rund kakeform. 
Steik på 200 grader til bunnen er gyllen.


Ostekrem
Bland ut 5 plater gelatin i 2 dl kokande vatn.
 Ha i 0,5 dl Fun Light og avkjøl blandinga. 
(eg har her brukt Fun Light Jordbær og Rabarbra - nydelig 

Pisk 1 pk kremfløte og 80 gram sukrinmelis til krem i en anna bolle 
og ha i en boks Seterrømme og 200 gram Philadelphiaost. 
Ha den kalde saftblandinga i ostekremen og bland godt. 
Hell kremen over den avkjølte nøttebunnen og sett i kjøleskap. 
La dette stå kaldt i 3-4 timer (helst over natta) til kremen er stivna.

Gelelokk
Lag gelé av 1,5 dl Fun Light og 3,5 dl vatn og 5 plater gelatin. 
(Eventuelt kan du kjøpe Eldorado sin sukkerfrie bringebærgele 
og lag den etter anvisningen på pakningen, men halver mengda vatn.) 
La geleblandinga bli kald, 
men hell den over ostekremen før den stivnar. 
La kaka stå kaldt eit par timar til geleen er stivna.

Nyyyyyt!